برای داشتن یک جشن خوب عروسی
برگزاری یک جشن خوب ملزم به دانستن و اجرای نکات کلیدی است. ما در این مقاله به مهم‌ترین نکات کلیدی اجرای یک جشن با شکوه عروسی می‌پردازیم.

برگزاری موفق مراسم و جشن عروسی، معمولا آسان نیست و نیاز به صرف وقت، انرژی و برنامه‌ریزی دارد. از آنجا که اکثر مردم فقط یک بار عروسی می‌کنند، بنابراین شاید تجربیات برگزاری موفق تشریفات عروسی، در بین نزدیکان شما انگشت شمار باشد. اما نکاتی که در این مقاله مطالعه خواهید کرد، نتیجه بررسی صدها عروسی موفق است. بنابراین کمک زیادی به شما خواهد کرد.

انتخاب تالار یا باغ‌سرا؟ مسئله این است

شاید به جرأت بتوان گفت مهم‌ترین بخش برگزاری یک جشن عروسی محل آن است. تالار می‌خواهید یا باغ‌سرا؟ این انتخاب با شماست. فضا و ظرفیت تالار و باغ چقدر باشد؟ اگر تالار بزرگی انتخاب کنید مهمان‌ها به صورت پراکنده دیده می‌شوند و به نظر جشن کم هیاهو می‌رسد. انتخاب تالار با فضای کوچک نیز برای داشتن یک مراسم عروسی با شکوه توصیه نشود. پس با توجه به تعداد مهمان خود ظرفیت تالار یا باغ‌سرا را انتخاب کنید. از انتخاب باغ‌سرا در ماه‌های سرد بپرهیزید، حتی در ماه شهریور که در تابستان قرار داد ممکن است در انتهای شب سرمای هوا میهمانان عروسی را آزار دهد.

تالار یا باغ‌سرای انتخابی ظرفیت پارکینگ مناسب داشته و یا حتی المقدور پارکینگ عمومی‌ در فاصله کم قرار داشته باشد. طی کردن مسیر برای خانم‌هایی که برای جشن عروسی خود را آماده کرده‌اند در فضای عمومی‌مناسب نیست. سعی کنید از تالار با پارکینگ اختصاصی استفاده کنید. برای رزرو تالار از ماها قبل اقدام کنید تا در پیدا کردن تالار مناسب دچار مشکل نشوید.

برای چیدمان تالار مخصوصا جایگاه عروس و داماد و سفره عقد با تالار هماهنگی‌های لازم را انجام دهید تا سلیقه شما در روز جشن اعمال شود.

سالن زیبایی یا سالن خستگی؟

دقت کنید اکثر سالن‌های زیبایی حرفه ای از صبح زود شما را برای انجام آرایش ویژه عروسی درگیر می‌کنند. بنابرین از شب قبل از ساعات زودتر استراحت خود را شروع کنید تا خواب کافی داشته باشید. حتی المقدور برنامه خود را به ساعات نزدیک به ظهر موکول کنید. آرایش در روزهای گرم تابستان نیاز به مراقبت بیشتری دارد حتما در تمامی‌ برنامه‌های خود دمای مطلوب محیط را مهیا کنید. برخورد‌های احساسی و اشک‌های شوق می‌تواند باعث خراب شدن آرایش شما شود بنابراین این برنامه‌ها را به آخرین لحظات جشن موکول کنید. اگر در شهر تهران هستید انتخاب یک سالن زیبایی تهران می‌تواند بسیاری از دغدغه‌های شما را کم کند.

کیفیت و کمیت غذا و پذیرایی عروسی

کیفیت را فدای کمیت نکنید. برای اکثر میهمانان پذیرایی مهم‌ترین بخش جشن عروسی شما است. در صورتی که با کاستن از منوی غذا و کیفیت قصد دعوت کردن تعداد زیادی میهمان دارید سخت در اشتباه هستید. می‌توان بسیاری از دوستانی را که به ندرت ملاقات می‌کنید بدون هیچ شرمندگی و خجالتی دعوت نکنید. دوباره به لیست خود نگاه بیندازید. یک جشن با شکوه برای نزدیکان بسیار مناسب تر از یک جشن عادی برای همه است!

منوی غذایی را کوچک ولی با کیفیت کنید. از بسیاری از دورچین‌ها و خورشت‌های منو می‌توان برای بهبود کیفیت غذای اصلی زد. اگر کمی‌ از گوشه و کنار منوی غذا و مخلفات آن  برای صرفه جویی در هزینه‌ها، بزنید، اشکالی ندارد در عوض می‌توانید مطمئن باشید که غذای اصلی از کیفیت مناسبی برخوردار است.

اگر تشریفات شام عروسی را به صورت سلف سرویس برگزار می‌کنید، مطمئن شوید که برای هر 50 میهمان، یک میز شام وجود دارد، این نکته مهمی‌ است. اگر 350 میهمان باید سر یک میز شام پذیرایی شوند، دو ساعت طول می‌کشد تا تمام مهمانان شام بخورند. چرا که باید صبر کنند یک گروه شام خود را صرف کند و سپس گروه بعدی شام بخوردند و این یک فاجعه در برگزاری تشریفات عروسی است.

تاریخ برگزاری عروسی

بهتر است تاریخ برگزاری عروسی را شب قبل از روز تعطیل تعیین کنید. چه بهتر که روز تعطیل مقارن با میلادها یا عیدهای رسمی است. برای این منظور از مدت‌ها قبل باید برنامه ریزی کنید تا بتوانید بهترین تاریخ را انتخاب کنید. ممکن است مجبور باشید هزینه بیشتری برای تالار عروسی بپردازید؛ اما ارزش آن را خواهد داشت. اگر پنج شنبه شب نشد، جمعه شب را انتخاب کنید و یا یک شب که فردای آن تعطیل است را در نظر بگیرید. برگزاری عروسی در چنین اوقاتی باعث می‌شود که میهمانان شما به موقع در عروسی شما حاضر شوند و به خوشحالی تصمیم بگیرند که بعداز ظهر تعطیل خود را در مجلس جشن و شادی شما شرکت کنند. اگر فردا تعطیل باشد، همه با خیال راحت به شادی و پایکوبی در مراسم عروسی شما خواهند پرداخت و تا آخر مراسم، مهمانی را ترک نخواهند کرد.

برنامه ریزی و زمان‌بندی جشن عروسی

برگزاری یک جشن عروسی باشکوه و به یادماندنی به مانند یک برنامه زنده نیاز به برنامه ریزی دقیق دارد. قبل از روز جشن برنامه ریزی‌های خود را انجام دهید و مراحل را با همسر خود تمرین کنید. می‌توانید از افراد خانواده که تجربه مدیریت جشن عروسی را دارند کمک بگیرید. برای پایکوبی و عکس گرفتن و کادو‌ها وقت تعیین کنید. معمولا کادو‌ها در مرحله آخر قرار می‌گیرند که تمام میهمانان حضور داشته باشند. پایکوبی برای شروع مجلس خوب است. برنامه شام خود را بعد از شام میهمانان تنظیم نکنید. بسیاری از میهمانان مخصوصا کهنسالان بعد از شام مجلس را ترک می‌کنند و برای خداحافظی و تشکر دنبال شما خواهند گشت. پس سعی کنید هم‌زمان با شام میهمانان شام خود را تمام کنید. یک نفر خانم و یک نفر آقا در هر قسمت برای پیگیری خواسته‌های احتمالی میهمانان و بررسی پذیرایی در نظر بگیرید. شما فرصت نمی‌کنید در شب عروسی بر حسن انجام کار نظارت داشته باشید.

انتخاب تیم مناسب عروسی

در انتخاب مسئول موسیقی، آتلیه و عکسبردار دقت کنید. یک نوازنده‌ی خوب رنج سنی گسترده میهمانان را در نظر می‌گیرد و باید با قومیت شما و موسیقی مختص آن آشنایی داشته باشد. شاید انتخاب یک نوازنده کم تجربه تمام شادی عروسی را از بین ببرد. تیم عکسبرداری و فیلم برداری باید با تجربه باشد. بیشترین مدیریت وقت شما در این روز توسط این تیم انجام می‌شود. از قبل برنامه‌هایتان را با آتلیه خود هماهنگ کنید. از پیشنهادات ایشان با توجه به تجربه بالا در زمینه برگزاری جشن عروسی استفاده کنید.

آغاز دومین فروش فوق العاده ایران خودرو/قیمت کارخانه افزایش می‌یابد؟

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

ملک سلمان در بیمارستان بستری شد

رهبر انقلاب: هدف از تحریم‌، در تنگنا گذاشتن ایران اسلامی است /توقعات آمریکا تمامی ندارد، تبعیت محض می‌خواهند

هشدار رئیسی به اسرائیل/ خطای اسرائیل در تعرض به خاک ایران، چیزی از این رژیم باقی نمی‌گذارد

نمایش حقوق بشری آمریکا و تحریم ارتش «نتزاه یهودا» رژیم صهیونیستی/ از «گردانِ آزار» و ضد زن رژیم اسرائیل چه می‌دانید؟

نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود/ آمریکا آزادی بیان و تجمعات دانشجویان و اساتید دانشگاه را تضمین کند

خاندوزی: بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی را تا ۱۴۰۲ به صفر رساندیم/ پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم

آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد

تصویب چند طرح ضد ایرانی توسط سنای آمریکا؛ از تحریم خریداران نفتی تا منع صدور فناوری موشکی و پهپادی به ایران