نگاهی به دلیل شکل‌گیری شبکه ققنوس و رمزارز پیمان در گفت‌وگو با سیدولی‌الله فاطمی
شبکه ققنوس، پلتفرمی برای آماده‌سازی نظام بانکی و بخصوص بانک‌ها برای ورود به اقتصاد دیجیتالی است. در ادامه متن گفتگوی سیدولی‌الله فاطمی، مدیرعامل ققنوس پیرامون دلایل شکل‌گیری این شبکه و رمزارز آمده است.
کد خبر: 139801213595911507
تاریخ انتشار:

شبکه ققنوس، پلتفرمی بر مبنای فناوری دفتر کل توزیع‌شده است که متشکل از میزبان‌های غیرمتمرکز است. این میزبان‌ها که در حال حاضر شرکت‌های گروه داده‌پردازی (بانک پارسیان)، سرمایه‌گذاران فناوری تک وستا (گروه توسن)، فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (بانک پاسارگاد)، هلدینگ داده‌ورزی سداد (بانک ملی) و گروه فن‌آوران هوشمند بهسازان فردا (بانک ملت) هستند و به‌عنوان اعضای بنیاد ققنوس، این شبکه را به‌صورت غیرمتمرکز اداره می‌کنند.

شبکه ققنوس پلتفرمی جهت توکنایز کردن انواع دارایی‌ها است و در تلاش است تا بتواند بانک‌ها و شرکت‌های فناوری اطلاعات کشور را برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم که اقتصاد دیجیتالی است، آماده کند چراکه از دید انقلاب صنعتی چهارم، اقتصادی موفق است که بیشترین دارایی، فعالیت و تمرکز را در دیجیتالی کردن دارایی‌های خود داشته باشد. با سید ولی‌الله فاطمی اردکانی مدیرعامل ققنوس درباره این شبکه و راهکارهایی که ارائه می‌دهد، گفتگویی انجام شده است که در ادامه آمده است.

شکل‌گیری ققنوس

ولی‌الله فاطمی درباره دلیل شکل‌گیری کنسرسیوم ققنوس این‌طور توضیح داد: «چون روند توسعه فناوری بلاکچین در سال‌های اخیر در دنیا بسیار چشمگیر بود و در نظام بانکی کشور نیز نگاه‌های مخرب درباره این فناوری وجود داشت، باعث شد تا ضرورتی را ببینیم و آن را در قالب یک کار تحقیق و توسعه‌ای بررسی کنیم؛ بنابراین در شکل‌گیری این کنسرسیوم هم موضوع ضرورت وجود داشت و هم اینکه بتوانیم در قالب تجربه و آزمون‌پذیری از این فناوری استفاده کنیم.»

به گفته او، تجربه استفاده از فناوری بلاکچین حتی در سطح دنیا نیز بسیار جدید است؛ بنابراین شکل ققنوس نیز به‌صورت تحقیق و توسعه است؛ به این معنی که این کار جدید است و باید امکان خطا و یادگیری را به افراد فنی داد. حتی باید امکان تجربه کسب کردن قانون‌گذار را نیز برای رفع موانع و چالش‌های قانونی پیش‌رو داد و اگر می‌خواهیم در یک تکنولوژی جدید همگام با دنیا قدم برداریم، نباید از روز اول انتظار داشته باشیم همه چیز شسته‌ورفته و بدون خطا جلوی رویمان باشد؛ چراکه در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا نیز در این حوزه هنوز چنین اتفاقی در خصوص این تکنولوژی نیفتاده است و این فرصت خوبی برای ماست.

فاطمی همچنین به این موضوع اشاره کرد که قبل از اینکه زمان بحران‌زایی و تخریب فناوری بلاکچین فرا برسد، برای بانک‌ها به‌صرفه و معقول است که بتوانند این ابزار را به کار گیرند. او صحبت‌هایش را ادامه داد و گفت: «درنتیجه هدف ما این است که تحقیق و توسعه‌ای شکل بگیرد برای پاسخ به نیاز حرفه‌ای و مصون کردن کسب‌وکارهای بانکی و بازار سرمایه از آثار تخریب این فناوری.»

ورود به اقتصاد دیجیتالی

محور اصلی فعالیت شبکه ققنوس، آماده کردن بانک‌ها برای ورود به اقتصاد دیجیتالی است و می‌خواهد این آمادگی را برای مجموعه نظام بانکی و به‌خصوص برای شرکا و سرویس‌گیرندگانش ایجاد کند.

فاطمی با اشاره به این موضوع که یکی از الزامات جدی برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم، بحث دیجیتالی کردن دارایی‌ها، پیشنهاد خدمت متمایز به مشتریان و ارتباط ویژه با هر کدام از آنها است، گفت: «یکی از محوری‌ترین بحث‌های ققنوس نیز این است که بتوانیم انواع دارایی‌ها را در زمان‌های آتی دیجیتالی کنیم. همچنین بتوانیم هویت را به‌صورت دیجیتالی در کل شبکه به اشتراک بگذاریم. هویت نیز شامل هویت‌های فردی، حقوقی، اعتباری و تجربه کاربری است که امیدواریم همه‌ی این موارد در ققنوس به‌صورت دیجیتالی و توکن در اختیار سرویس‌گیرندگان و سرویس‌دهندگان قرار گیرد. در نهایت نیز بحث سرویس‌رسانی و دستورالعمل‌ها وجود دارد؛ یعنی ما بتوانیم مجموعه دستورالعمل‌ها و فرایندهای اجرایی ارائه خدمت به مردم را مانند حمل‌ونقل، اعتبارات اسنادی، واردات و صادرات و بیمه و در کل تمامی خدماتی که سازمان‌ها با بازارهای مالی سروکار دارند را با ابزار توکن برای مردم و شرکت‌های سرویس‌دهنده فراهم کنیم.»

دلیل عرضه توکن پیمان

در دنیای حرفه‌ای یک بستر رمزارز باید در گام اول بتواند توکنی را به‌عنوان توکن پایه یا توکن تسویه داشته باشد. فاطمی با بیان این مطلب توضیح داد: «پس از بررسی‌های زیاد به این نتیجه رسیدیم که توکن پیمان را عرضه کنیم تا بتواند این نقش را به‌خوبی ایفا کند. بعلاوه این توکن باید بتواند الزامات فقهی، حقوقی و دستورالعمل‌هایی که در این حوزه وجود دارد را نیز رعایت کند. از این‌رو توکن پیمان با پشتوانه طلا صادر می‌شود و از این طریق شبکه ققنوس می‌تواند بهترین راه برای یک بازار مبادله کالا به کالا یا بازار مبادله توکن با توکن از طریق توکن پیمان باشد.»

اهداف کنسرسیوم ققنوس

از صحبت‌های ولی‌الله فاطمی مدیرعامل ققنوس، متوجه شدیم که هدف اصلی این پلتفرم توکنایز کردن هرگونه دارایی و عرضه آن است و یکی از چالش‌های بزرگی که بانک‌ها در بحث دارایی‌های منجمد خود با آن روبه‌رو هستند نیز این است که بتوانند املاک مازاد و یا حتی املاک بزرگ در اختیار خود را توکنایز کنند که بستر ققنوس ظاهرا بهترین راه برای این کار است.

همچنین یکی دیگر از اهداف پلتفرم ققنوس این است که بتواند طی پنج سال آینده تا 10 درصد حجم معاملات GDP کشور از طریق آن انجام شود؛ یعنی هم بتواند دارایی‌ها را نقدپذیر کند و هم بتواند آن را در جهت افزایش تولید در کشور استفاده کند. به گفته فاطمی، اگر این موضوع را شاخص و مبنا در نظر بگیریم، درست است که پلتفرم ققنوس امروز در اقتصاد خرد کشور حضور دارد اما به‌تدریج می‌تواند سهم خود را در اقتصاد کلان نیز نشان دهد.

فاطمی در پایان به ایجاد توکن آب اشاره کرد و آن را یکی دیگر از کاربردهایی دانست که به‌احتمال‌زیاد در سال 1398 آن را اجرایی خواهند کرد. در شهرهای کشاورزی، مفهومی وجود دارد به نام حقابه که به معنای حق استفاده از آب است که به گفته مدیرعامل ققنوس می‌توان آن را شکل سنتی توکن دانست که اتفاقا می‌توان با کمک پلتفرم ققنوس، نسخه کارآمدتری از آن ارائه کرد.


انتشار محتوا: اخبار رسمی
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

فیلم/تصویری دیده نشده از حمله نا موفق ریز پرنده ها به تاسیسات اصفهان

عکس/ تمسخر رژیم‌ صهیونیستی توسط کاربران عرب‌ در حاشیه حادثه اصفهان

ویدیو طنز/تصاویر لحظه درگیری پدافند با ریز پرنده رژیم صهیونیستی

بمب‌افکن استراتژیک روسیه سقوط کرد

واکنش سپاه به ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران

امیرعبداللهیان:اگر اسرائیل اقدامی انجام دهد،پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود/ امیدواریم اسرائیل «خطای فاحش قبلی» را تکرار نکند

جوسازی اسرائیل با چند ریزپرنده؛ در اصفهان و تبریز چه خبر بود؟/هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است

طنز/ اولین عکس از محل برخورد موشک‌ به پایگاه هشتم شکاری اصفهان

حمله کاری حزب‌الله لبنان به دو پایگاه اسرائیل+جزئیات

حمله جعلی با عکس جعلی!

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

خسارت سیل به زیرساخت‌های بلوچستان

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد/ اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد اصابت قرارگرفت

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

بانک صادرات ایران در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین بانک کشور

هزینه ارسال پیامک بالا رفت

پرسپولیس و سپاهان نقره داغ شدند

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی»

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

گوترش: زمان کاهش تنش فرا رسیده است

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

ویدیو دلخراش از حمله تروریستی به مسکو/ بیش از 100 کشته تاکنون/ احتمال گروگان گرفته شدن صدها نفر در تالار کنسرت/ روسیه خواستار توضیح آمریکا درباره حمله تروریستی شد 

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

بزرگترین پیشرفت‌های فناوری در سال گذشته چه بود؟

یک باور غلط در ازدواج و چالش‌های زندگی مشترک؛ آیا می‌توان رفتار همسر را تغییر داد؟

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران