درس مدل کسب و کار علی خادم الرضا، 8 ساعت آموزش متمایز، پرمغز و کاربردی
امروز سخت‌ترین دوران مدیریت کسب و کارها در تاریخ جهان است. کسب و کارهای امروزی در طوفانی از تغییرات، گستردگی اطلاعات و رقابت‌های شدید به وجود می‌آید و رشد می‌کنند. در این محیط پر تلاطم و پیچیده امروز، اولین و مهمترین گام برای کارآفرینی و توسعه کسب و کار متمایز و موفق، تدوین مدل کسب و کار کارآمد است.

به گزارش کیمیا فکر بزرگ؛  مدل کسب و کار چارچوب کلی برای نگاه به یک کسب و کار است تا بتوان به وسیله آن کلیت، ساختار و عملکرد یک کسب و کار را متوجه شد.

مدل کسب و کار ابزاری ساده است که می‌توان در چند دقیقه آن را توضیح داد. اما برای مسلط شدن و به کار بردن آن در کسب و کار باید دانش گسترده و بینش عمیقی در ارتباط با حوزه‌های گوناگون کسب و کار داشت.

چرا استفاده از مدل کسب و کار لازم است؟

امروز سخت‌ترین دوران مدیریت کسب و کارها در تاریخ جهان است. کسب و کارهای امروزی در طوفانی از تغییرات، گستردگی اطلاعات، رقابت‌های شدید و مشتریانی با توقعات بسیار بالا به وجود می‌آید و رشد می‌کنند. کسب و کارها برای موفقیت‌شان باید شرایط سخت فعلی را به خوبی بشناسند و در این محیط بهترین اقدامات را انجام دهند.

برای راه‌اندازی یک کسب و کار جدید و یا توسعه کسب و کار فعلی، اولین قدم تدوین مدل کسب و کار است. مدل کسب و کار (Business Model) کمتر از سه دهه است که وارد دنیای کسب و کار شده و تقریباً در بسیاری از موارد جای طرح کسب و کار (Business Plan) را گرفته است.

مدل کسب و کار کمک می‌کند تا در کمترین زمان ممکن و با بیشترین میزان انتقال مطلب، بتوانید چارچوب کسب‌وکار را به شرکا، سرمایه گذاران، کارمندان، مشتریان و سایر ذی‌نفعان ارائه دهید، به طوری که همه به درک واحد از کسب و کار برسند. بوم مدل کسب و کار کمک می‌کند تا با راحتی و سرعت هر چه تمام‌تر ایده‌ها را به عمل نزدیک کرد.

درس مدل کسب و کار علی خادم‌الرضا چه تفاوت‌هایی با تدریس‌های عمومی این درس دارد؟

وقتی صحبت بوم مدل کسب و کار به میان می‌آید، تنها کاری که اکثر اساتید می‌کنند ارائه انواع کلی گویی‌ها و مثالهای تکراری از گوگل، آمازون، زیراکس، اپل و… و نمونه‌های داخلی کسب‌وکارهای نوین مانند اسنپ و دیجی کالا است. فارغ از اینکه چه دلایل و مفاهیمی پشت تک تک تصمیم گیری‌های این کسب و کارها پنهان است. سپس با ارائه این مثال‌ها به این جمع‌بندی می‌رسند که اگر فلان کارها را انجام دهید موفق می شوید.

متاسفانه این نگاه خیلی ساده‌اندیشانه است و «تقلید کورکوانه از فُرم باعث ایجاد درک نمی‌شود.» اینکه گفته شود گوگل یا اپل چه می‌کند خوب است ولی اینکه فقط با نگاه به مثال‌های آنها، مدل کسب‌وکار آموزش داده شود و بتوان با آن در بازار ایران موفق شد فقط تخیل کودکانه است. مهم‌تر از خود تصمیم، بستر و دلایلی است که آن تصمیم بر مبنای آنها گرفته شده است.

در درس مدل کسب و کار علی خادم الرضا، به جای اینکه برای توضیح هر پدیده از چند مثال دم‌دستی استفاده شود، موارد زیر مورد توجه هستند:

شرکت‌کنندگان با چارچوب‌های تفکر نوین برای کسب و کارهای امروزی آشنا می‌شوند.

چارچوب‌هایی که مبنای آن مطالعات گسترده اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژیکی، آینده‌پژوهانه، بازاریابی، بازاریابی دیجیتال، رفتارشناسی و… هستند.

کاربرد این چارچوب‌ها را در دنیای کسب و کار امروزی چه در سطح جهانی و چه در سطح کشور می‌توان مشاهده کرد.

با اجزای اساسی کسب و کارها و تعاریف امروزی آنها آشنا می‌شوند.

راهکارهای اجرایی برای موفقیت کسب و کارهای امروزی بیان می‌شود.

با انواع ابزارها برای تدوین مدل کسب و کار آشنا می‌شوید.

انواع مدل‌های کسب و کار کاربردی معرفی می‌شود.

تمام این آموزش‌ها در کنار هم، بینش مستحکم برای نگاه به دنیای کسب و کار امروز و تحلیل کسب و کار را ایجاد می‌کند.

مثال‌های به روز و متعددی هم برای «جا افتادن بهتر مباحث» در جای خود ارائه می‌شود و روند ارائه درس به هیچ عنوان خشک و خسته‌کننده نیست.

به این ترتیب شرکت‌کنندگان فقط ماهی نخواهند داشت، بلکه بهترین روش‌های ماهی‌گیری در دریای طوفانی کسب و کار را در اختیار خود خواهند داشت. می‌توان با توجه به نوع ایده و کسب و کار خود از هر یک از مدل‌ها استفاده کرد.

درس 8 ساعته مدل کسب و کار علی خادم الرضا به تنهایی یک دوره MBA است.

مدرس درس مدل کسب و کار کیست؟

علی خادم الرضا مدرس، مشاور و نویسنده حوزه‌های کارآفرینی، مدیریت کسب و کار، بازاریابی و زیر مجموعه‌های آن، مبدع و مدرس اولین دوره مجازی کارآفرینی اینترنتی در کشور در سال ۱۳۹۵، نویسنده بیش از ۱۷ کتاب چاپ شده و 400 مقاله در زمینه‌‌های مدیریت کسب و کار، کارآفرینی، بازارایابی، توسعه شخصی، شهرسازی و زبان انگلیسی، کارآفرین و بنیان‌گذار چندین کسب و کار از جمله شرکت کیمیا فکر بزرگ و وب‌سایت آموزشی علی خادم الرضا، عضو هیئت علمی آکادمی مجازی ایرانیان، مدرس دوره‌های MBA ،دکتری حرفه‌ای مدیریت کسب‌وکار DBA گرایش کارآفرینی از دانشگاه تهران، MBA در دو گرایش مدیریت استراتژیک و مدیریت بازاریابی از Elearnever سوئد، MBA مدیریت ارشد کسب و کار از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای از دانشگاه تهران است.

اتفاقاتی که بعد از گرم کردن دوباره روغن سرخ شده در بدنمان می افتد

بازخوانی پرونده نقض حقوق یک شهروند ایرانی در سوئد/ «حمید نوری»؛ ۱۶۰۰ روز بازداشت غیرقانونی در بهشت گردشگران

تمام روش های استعلام کالابرگ

ابعاد مختلف تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت برای برقراری آتش بس فوری/ بن بست اسرائیل در غزه

فرزند آیت الله علم الهدی چه نقشی در هلدینگ گردشگری جوانمرد دارد؟

مرگ سناتور ضدایرانی در ۸۲ سالگی

دستگاه قضایی مقابل زمین خواری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی در گیلان ایستاد/ سازمان بازرسی جلوی تصرف غیرقانونی زمین معروف آستارا را گرفت

ثبات قیمت دلار و درهم و کاهش بهای یورو در مرکز مبادله ارز

فرانسه ناو هواپیمابر هسته‌ای تولید می‌کند

کی‌یف برای تامین تجهیزات دفاعی به ناتو متوسل شد

تدابیر جدید دیوان لاهه در رابطه با جنگ در غزه

ایستادگی مردم غزه و فلسطین و ناکامی‌های رژیم صهیونیستی در جنگ شش ماهه پدیده‌ای الهی است/ مردم غزه و نیرو‌های مقاومت بر استمرار ایستادگی تا پیروزی نهایی مصمم هستند

حمله موشکی حزب الله لبنان به مواضع نظامیان صهیونیست

نتانیاهو به دنبال چراغ سبز آمریکا برای حمله به رفح

امشب ساعت را به وقت زمین کوک کنید

حضور باقری در سفارت روسیه در تهران

انتشار همزمان چند ویدیو هنجارشکن در فضای مجازی/ عادی سازی و ترویج فساد/ با اقدام به موقع فراجا صفحات مسدود شد

هنیه: مقاومت مردم غزه، افسانه‌ای است/ اشغالگران با انزوای بی‌سابقه‌ای مواجه شده‌اند

چرا روسیه مسؤلیت داعش در حمله تروریستی مسکو را نمی پذیرد؟!

جشنواره گل نوروزی یوزها برابر ترکمنستان/ پایان دور رفت با صدرنشینی ایران

بزرگترین پیشرفت‌های فناوری در سال گذشته چه بود؟

تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

شهادت یکی از رزمندگان سپاه در سوریه

بخشی از پیام نوروزی متفاوت وزیر ارشاد/ پرسش‌هایی درباره تتلو، معین و قربانی

ویدیویی بسیار دلخراش از حمله تروریستی مسکو

جوایز نجومی برای تیم‌های جام ملت‌های اروپا

آخرین نتایج دوازدهمین دوره انتخابات مجلس به تفکیک استان‌ها/ کدام کاندیداها به مجلس راه یافتند

نتایج نهایی انتخابات مجلس در تهران/ دو مرحله ای شدن انتخابات تهران قطعی شد /۱۴ نفری که از تهران مستقیم به مجلس راه یافتند/ چه کسانی به دور دوم رفتند؟

نتایج انتخابات ۱۴۰۲ خبرگان رهبری در سراسر کشور/ آرای خبرگان تهران اعلام شد+ جدول

انتخاب نکردن و آسیب‌هایش/ چگونه انتخاب صحیح داشته باشیم

2 بانک غیردولتی مشتری جدید استقلال و پرسپولیس

واگذاری پتروشیمی شازند توسط بانک ملی،یک اقدام بی نظیر و به نفع مردم است/ این اقدام می‌تواند الگویی مناسبی برای شبکه بانکی کشور جهت اجرای منویات رهبری باشد