آیا سرآشپزهای ایرانی موفق شده‌اند وارد این فهرست شوند؟
فهرستی که انتشار آن از سال 1900 توسط برادران میشلن، برای ترغیب مردم به خودرو سواری (و در نتیجه جذب مشتری برای لاستیک) شروع شده بود، امروزه معتبرترین راهنمای مرموز معرفی رستوران در جهان است. در این مطلب با اشاره‌ای با تاریخچه این لیست، با یک ایرانی حاضر در آن آشنا می‌شویم.

به گزارش رستوران فاهیتا ریپابلیک، برادران «میشلن» (بله، همانهایی که کارخانه تولید لاستیک خودرو هم تأسیس کردند) در سال 1900 و وقتی فقط 3500 خودرو در کل فرانسه تردد می کردند، فهرست راهنمایی را شامل: جاده های فرانسه، نحوه تعویض لاستیک خودرو، مهمانخانه ها، هتل‌ها و رستورانهایی که راننده‌ها می توانستند در جاده های فرانسه از آن استفاده کنند منتشر کردند و طی ده سال این فهرست رایگان را به اکثر کشورهای اروپایی توسعه دادند.انتشار این فهرست در جنگ جهانی اول دچار وقفه شد، اما وقتی در سال 1920 از سر گرفته شد.برادر‌ها متوجه شدند که قسمت رستوران این فهرست، بیشتر از همه مورد توجه قرار گرفته است. میشلن‌ها، ایده ای به ذهنشان رسید: داورانی را استخدام کردند که به طور ناشناس به این رستوران‌ها سر بزند، غذا بخورد و به آنها نمره بدهد.

این سنت از آن زمان ادامه دارد و امروزه لیست میشلن برای بسیاری از شهرهای دنیا منتشر می شود: پاریس، میلان، نیویورک، توکیو، دبی و ...بازرسهای میشلن همواره ناشناسند و حق ندارند هویت خود را حتی برای والدینشان افشا کنند. این موضوع در طول سالها دستمایه اعتراضها، شوخی ها، ساخت فیلم و ... شده است.این لیست سالانه منتشر می شود و تغییر وضعیت یک رستوران از سه ستاره به دو ستاره (و بالعکس)، اضافه و کم شدن رستورانها به فهرست و ... معمولاً سر و صدای زیادی به پا می کند و البته در سرنوشت اقتصادی رستوران هم شدیداً تأثیر گذار است.

سرآشپز ایرانی حاضر در لیست میشلن:

ایرانی‌های موفق در دنیا کم نیستند، وقتی مهندس، پزشک، هنرمند و دانشمند موفق زیاد داریم، حتماً سرآشپزهای موفق ایرانی هم زیادند.یکی از آنها «کامران سروش» است. شاید او را به عنوان داور برنامه پر طرفدار «دستپخت» در تلویزیون به یاد بیاورید. کامران سروش به مدت 34 سال در بریتانیا رستوران و شرکت‌های کیترینگ داشته است و مهمترین افتخارش: رستورانش برای 5 سال متولی، رتبه بهترین رستوران ولز را در راهنمای میشلن از آن خود کرد. کامران سروش یکی دو سالی است که به ایران برگشته و در کنار داوری در برنامه دستپخت، در موسسات و دانشکده‌های مختلف آشپزی و هتلداری ایران تدریس می کند. او این روزها پروژه ای بزرگ را برای راه اندازی مجموعه رستورانهای «تگزاسی/مکزیکی» با نام «فاهیتا ریپابلیک» در تهران شروع کرده است. شعبه اول مجموع رستورانهای او در پاسداران تهران، همانطور که پیش بینی می شد، یک ماه پس از شروع فعالیت شلوغ و پر مشتری است.

این رستوران در خیابان پاسداران، بالاتر از گلستان هشتم، روبروی پمپ بنزین واقع است و علاقه‌مندان برای اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 26653840 تماس حاصل کنند.

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا + جدول

کاسبی ربوی و ربا خواری/ صدی و سه‌ونیم!

مربی لهستانی از حضور در ایران گفت؛ «خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن در صبح!»

سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت/ می‌توانیم همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم

نرخ آپارتمان در چیتگر چقدر است؟+ جدول قیمت

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

با حقوق پایه چند متر خانه در تهران می‌توان خرید؟

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان

گزارش مرکز پژوهش های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴هزار میلیارد تومان

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی این بار در تگزاس/ اعتراضات دانشجویان با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

نگاهی دیگر به «گناه فرشته»/ قد بکش از پشت «نقاب»

چرایی واکنش ها به توئیت عضو دفتر رهبرانقلاب / تلاش عده ای برای کاستن اعتبار خبری دفتر رهبر انقلاب با تئوری «فقط پشت بلندگو»؟!

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد