گفت‌وگو با علی درجزینی، مدرس مجموعه ابر طلایی
برهم ریختگی اقتصاد کشور جنبه‌های مختلفی را تحت شعاع خود قرار داده است و امروز شاهد اقتصادی مخوف هستیم. براساس دید و نظر کارآفرین نمونه‌ی دانشکده‌ی کارآفرینی دانشگاه تهران دلیل و منشا این مشکلات صادق نبودن دولت با مردم است و نمی‌توان از دولت برای پیشرفت کسب و کار توقعی داشت.
کد خبر: 13970716320647108
تاریخ انتشار:

وضعیت اقتصادی این روزها، فکر تمام آحاد جامعه اعم از فقیر و غنی، بالانشین و پایین نشین را درگیر کرده است. نوسانات ارز، طلا، مسکن و ... باعث شده است که همه به یک مسئله فکر کنند «حال باید چه کرد»؟ باتوجه به این اخبار و موضوعات مصاحبه‌ای با کارآفرین برجسته‌ی کشور، علی درجزینی، مدرس مجموعه ابرطلایی انجام شد و از دید و نظر او راه حل این بحران بررسی شد. در این خصوص دو سوال و چالش اساسی وجود دارد:

در این شرایط دولت باید چه تدبیری داشته باشد؟ در این شرایط مردم باید چگونه عمل کنند؟

علی درجزینی، مدرس مجموعه ابرطلایی و کارشناس حوزه‌ی کسب و کار در پاسخ به این سوالات و در رابطه با این چالش توضیح داد: وضعیت به هم ریخته و نابسامان که امروزه در اقتصاد مشاهده می‌شود، ثمره‌ی اتفاقات و تصمیمات نادرستی است که سال‌ها پیش گرفته شده است. از دید و نظر من که کارآفرین و مدرس کسب و کار هستم ریشه‌ی این نابسامانی‌های اقتصادی، عدم شفافیت دولت است و دولت با مردم شفاف نبوده است. شاید اگر مردم شفافیت را از سوی دولت می‌دیدند، شاهد این اتفاقات نبودیم.

بعید می‌دانم که این مهم عملی شود، اما دولت باید با مردم شفاف باشد. ما وظیفه داریم که برای آیندگان سرزمینی با شکوه برجای بگذاریم و ایرانی آباد را به فرزندان خود تحویل دهیم.

برای داشتن ایرانی آباد و باشکوه دیگر نباید از دولت توقعی داشته باشیم. من به عنوان یک کارآفرین تا مدتی پیش، فکر می‌کردم که دولت باید از کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای کوچک، حمایت کند. اما با عملکرد فعلی دولت، اکنون دولت را به عنوان فاکتوری می‌بینم که در حوزه‌ی کسب و کار باید با آن مقابله کرد، چرا که امروزه تصمیم‌های دولت فعلی به عنوان یک تهدید در کسب و کارها به شمار می‌آید. زیرا دولت نشان داده است که با مردم شفاف و صادق نیست.

در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، چشم و امید نداشتن به دولت یک امر مضحک و خنده‌دار است، چرا که حمایت دولت جزو حداقل حقوق شهروندان است و از مهم‌ترین وظایف دولت، ایجاد شرایط و سیاست هایی است که مردم بتوانند به راحتی کسب و کار کنند.

همانطور که پیش‌تر در «سمینار اقتصاد مخوف 1» گفتم اکنون ما در شرایط و سیستمی قرار گرفته‌ایم که الیگارشی در آن به وضوح دیده می‌شود.  الیگارشی یعنی اندک‌سالاری که در آن منافع تعداد اندکی تمام سیاست‌ها و خط مشی‌ها را معین می‌کند.

پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌ها از تاریکی اقتصادمان یا به اصطلاح ما، اقتصاد مخوف ایران خبر می‌دهد و جزئیات و چرایی آن را می‌توانید در مقاله‌ی "چرا اقتصاد ایران مخوف است" مطالعه کنید. 

در ادامه و در مصاحبه با علی درجزینی، جویای راهکارهایی شدیم که وی در این شرایط به مردم پیشنهاد می‌دهد.

کارآفرین نمونه‌‌ی دانشگاه تهران و مدرس مجموعه‌ی ابرطلایی در رابطه با پیشنهادات و راهکارهایی که دراین وضعیت می‌توان از آن‌ها پاسخ‌های مثبتی گرفت، گفت: پیشنهاد می‌کنم هرکس با هر سرمایه‌ای که در دست دارد، سبد سرمایه‌گذاری تشکیل دهد. یعنی؛ سرمایه‌ی خود را در بین منابع سرمایه‌گذاری توزیع کرده و آن را تنها متمرکز بر یک منبع سرمایه گذاری نکند.

در سیمنار «اقتصادمخوف ایران 1» برای شرکت کنندگان شرایط سرمایه گذاری در 6 بازار ارز، طلا، مسکن، اتوموبیل، بورس و کسب‌وکار را تحلیل کردم. که اتفاقا این بخش از سمینار را در مقاله چرا اقتصاد ایران مخوف است به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان نیز قرار داده‌ایم.

این کارشناس برنامه‌های اقتصادی صدا و سیما به افرادی که دارای کسب و کار هستند پیشنهاد داد: سرمایه‌ای که دارید را در کسب و کار خود پمپاژ کنید، ذات یک کسب و کار جریان داشتن خرید و فروش در آن است. صبر کردن در این وضعیت و موقعیت باعث ضرر در بلند مدت خواهد شد. فاصله‌ی خرید یک محصول تا فروش آن در هر وضعیت دلاری، باید به سرعت صورت گیرد. همان‌طور که همه می‌دانند، تلاطم سم اقتصاد است و در این شرایط، نسخه‌ی کوتاه مدت پیشنهادی من، پمپاژ کردن پول در کسب و کار است.

مدرس مجموعه‌ی ابرطلایی تصریح کرد: در سمینار «اقتصاد مخوف ایران 2» که 27 مهرماه در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، در رابطه با این موضوع که پیشرفت در این شرایط مخوف اقتصادی چگونه امکان‌پذیر است، توضیح خواهم داد و فرصت‌های پولساز را معرفی خواهم کرد. همچنین در این سمینار فرصت های صادراتی بررسی و معرفی خواهند شد. 

وی ادامه داد: مهم‌ترین هدف بیزینس، خدمت کردن به اقتصاد کشور است. اگر کشورهایی مثل چین، ژاپن، کره جنوبی و امریکا جزو قوی‌ترین اقتصادها شده‌اند، به این دلیل است که فرهنگ کسب و کار را در میان مردم جا انداخته‌اند و آن فرهنگ چیزی نیست جز: «با خدمت کردن به مردم پول کسب کنید.»

متخصص حوزه‌ی توسعه‌ی کسب و کار در خصوص بهای واقعی دلار توضیح داد: در سمینار اقتصاد مخوف 1 که در تیر ماه برگزار شد توضیح دادم که بر طبق محاسبات، بهای واقعی هر دلار 7500 تومان است و خریدن دلار بیشتر از قیمت یک ریسک است، چرا که ممکن از هر لحظه قیمت آن سقوط کند، پس در شرایطی که شاهد حباب قیمت دلار هستیم، خریدن دلار حتی نمی‌تواند تضمینی بر سود و پیشرفت اقتصادی شخصی باشد.

همچنین در "سمینار اقتصاد مخوف 2" که در هفته‌ی آینده برگزار خواهد شد نیز در خصوص ارزش واقعی دلار این روزها توضیح خواهم داد.


انتشار محتوا: اخبار رسمی
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

رهبر انقلاب: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل را بدانند/ فلسطین باید به صاحبان اصلی آن بازگردد

شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر / پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها چیست؟

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳/ به بازار فردا می توان امیدوار بود؟

۵ بازیکن پرسپولیس در مسیر جدایی! / ۵۴۰دقیقه آخر؟

خبری مهم برای متقاضیان خودروهای خارجی/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

عکس/ مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد

آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران

افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور / نرخ جدید عوارض آزادراه ها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی