بررسی مزایا و حواشی استفاده از لایسنس های مایکروسافت در ایران
اگرچه بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌های ایرانی با خطرات استفاده از ویندوزها و سایر محصولات کرک‌شده‌ی مایکروسافت آشنا هستند، اما متاسفانه تهیه‌ی لایسنس‌های اصلی شرکت مایکروسافت در ایران چندان هم بی‌حاشیه نیست. در این مطلب با برخی از این موارد آشنا می‌شویم.
کد خبر: 14020219727520377
تاریخ انتشار:

استفاده از نرم‌افزارهای کرک شده در ایران به حد بسیار افسارگسیخته‌ای رسیده و از آنجا که نرم‌افزارهای قفل‌شکسته و به خصوص ویندوزهای کرک شده، یکی از راحت‌ترین خلل امنیتی را برای هکرها فراهم می‌کنند، این روزها ایران به یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در زمینه‌ی سیستم‌های یارانه‌ای در دنیا تبدیل شده است.

از مهم‌ترین مشکلات نسخه های کرک شده سیستم عامل ویندوز ناپایداری سیستم‌ها، کاهش سرعت، نبود امنیت کافی، نبود پشتیبانی تولیدکننده و هزینه‌های نگه‌داری (Maintenance) بالاست. این مشکلات در مقیاس سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ می‌تواند هزینه‌ای به مراتب بیش‌تر از هزینه تهیه نسخه اصلی را به مجموعه تحمیل کند، هم‌چنین احتمال نفوذ در هر سازمان به تناسب اهمیت وظیفه هر شخص بالاتر می‌رود و هزینه‌هایی که هر سازمان برای نقص سرورها و سیستم‌های اصلی خود متحمل می‌شود بسیار بیش‌تر از هزینه‌هایی است که یک کاربر عادی برای نقص و یا نفوذ به سیستم متحمل می‌شود. به همین دلیل است که سازمان های نظارتی و مرجع در سالهای اخیر بانک ها، صنایع مادر و همچنین بسیاری از سازمان ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی بزرگ را، حتی در ایران که قوانین کپی رایت اجرا نمیشود، ملزم به استفاده از لایسنس معتبر در فعالسازی سرور های اصلی سازمان نموده اند.

در عصر دیجیتالی امروز، اهمیت حفظ یک زیرساخت IT ایمن و قابل اعتماد نمی تواند نادیده گرفته شود. نسخه های کرک شده و غیر اورجینال ویندوز و ویندوز سرور سرور تهدیدی قابل توجه برای امنیت و عملکرد سیستم های سازمانی است. بنابراین، شرکت ها باید درک کنند که تأثیرات منفی نرم افزارهای غیرقانونی بسیار بیشتر از صرفه جویی در هزینه های کوتاه مدت است. استفاده از نسخه های کرک شده یا غیر اصلی انواع سیستم عامل خصوصا ویندوز سرور در سازمان ها ممکن است در ابتدا راهی آسان برای صرفه جویی در هزینه به نظر برسد، اما عواقب آن می تواند بسیار بیشتر از مزایای آن باشد. این نسخه ها فاقد ثبات، کاهش کارایی و عملکرد و افزایش هزینه ها در درازمدت هستند که آنها را به انتخابی ضعیف برای هر سازمانی تبدیل می کند. علاوه بر این، استفاده از چنین نسخه هایی از ویندوز سرور می تواند سازمان را در معرض مشکلات امنیتی قرار دهد که می تواند اطلاعات شرکت و مشتریانش را در معرض خطر قرار دهد. استفاده از نسخه های اصلی و دارای مجوز ویندوز سرور ممکن است نیاز به سرمایه گذاری اولیه بیشتری داشته باشد، اما این یک روش مقرون به صرفه و مطمئن برای اطمینان از عملکرد پایدار زیرساخت IT در سازمان است. 

برخی مزایای استفاده از نسخه اصلی لایسنس ویندوز اورجینال

1.پایداری بیشتر در مقایسه با نسخه‌های غیر اصلی

2.امنیت بیشتر در مقابل بدافزارها و حملات مخرب

3.امکان دریافت به‌روز رسانی ها به صورت واقعی

4.پشتیبانی رایگان و بلند مدت مایکروسافت

5.امکان استفاده همیشگی از لایسنس ویندوز سرور

6.تضمین امنیت و پایداری زیر ساخت فناوری و شبکه در سازمان

7.عملکرد بهتر سخت افزار و کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات

8.بدون نیاز به تعویض‌های مکرر سیستم به دلیل خرابی های مکرر

9. افزایش کارایی و سرعت سرور و کاهش DownTime

اما این همه‌ی ماجرا نیست. متاسفانه برای این بازار هم در این سال‌ها حاشیه‌های بسیاری ایجاد شده و از آنجا که هیچ نمایندگی رسمی محصولات مایکروسافت در ایران فعالیت ندارد و راه‌های پرداخت مستقیم هم بسته است، متاسفانه حتی شرکت‌هایی هم که به سمت لایسنس‌های اصلی محصولات مایکروسافت می‌روند درگیر حاشیه‌هایی می‌شوند.

لایسنس‌های خیریه‌ی مایکروسافت !

استفاده از لایسنس‌های خیریه یا Charity یکی از مسائل حاشیه‌ای برخی لایسنس‌های عرضه شده در ایران است. اینگونه لایسنس‌ها اگرچه اورجینال هستند اما از سوی مایکروسافت و فقط با هدف استفاده در یک نهاد خیریه عرضه شده‌اند که توسط برخی سودجویان، به صورت تجاری در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرند. اینگونه لایسنس‌ها مشکلات هک شدن و یا خطرات امنیتی را ندارند ولی به محض اطلاع شرکت مایکروسافت از سوءاستفاده از آنها، منقضی شده و از کار می‌افتند. در عین حال، استفاده با هدفی متفاوت از این لایسنس‌ها با هدف اصلی، خطرات حقوقی برای شرکت‌ها دارد و به عنوان مثال، در صورت عرضه‌ی محصولاتشان در خارج از ایران و یا دارا بودن نمایندگی، امکان مطرح شدن مشکلات حقوقی علیه آنها وجود دارد. نکته‌ی منفی دیگر این لایسنس‌ها محدود بودن برخی امکانات آن است و در واقع این نوع لایسنس‌ها برای مقاصد خیریه و عام‌المنفعه محدود شده‌اند.

عرضه‌ی غیرقانونی لایسنس‌های آکادمیک مایکروسافت !

یکی دیگر از راه‌هایی که لایسنس‌های اصلی مایکروسافت به صورت غیرقانونی فروخته می‌شود، سوءاستفاده از لایسنس‌های آکادمیک (Academic) است. اینگونه لایسنس‌ها همان‌طور که از اسمش مشخص است، با هدف کمک به مراکز آکادمیک و کاهش هزینه‌ی آنها و اغلب با هزینه‌ی بسیار کم و یا حتی رایگان در اختیار مراکز علمی قرار می‌گیرد، اما به روش‌های گوناگون، از این لایسنس‌ها سواستفاده می‌شود و به صورت غیرقانونی و با هدف تجاری در بازار فروخته می‌شود. خطرات و ریسک‌های استفاده از این لایسنس‌ها دست‌کمی از خطرات استفاده‌ی تجاری از لایسنس‌های خیریه ندارد.

سواستفاده از لایسنس‌های OEM مایکروسافت

یکی دیگر از اتفاقاتی که در ایران و برخی کشورها برای خریداران لایسنس‌های مایکروسافت می‌افتد این است که به جای یک لایسنس تجاری و یا استفاده‌ش شخصی، یک لایسنس OEM نصیبشان می‌شود. این لایسنس به مجوزی گفته می‌شود که شرکت مایکروسافت به تعداد عمده در اختیار شرکت‌های تولیدکننده‌ی رایانه قرار می‌دهد که یا قیمت ارزان‌تری دارند و یا شرکت‌ها را درگیر خرید تک‌تک لایسنس‌ها نکند. از این جهت این نوع لایسنس‌ها فقط باید در خود شرکت تولیدکننده جهت نصب بروی سخت افزار تولید شده(مانند لپ تاپ) استفاده شوند و فروش آن به افراد غیر قانونی است. از طرفی بسیاری از این لایسنس‌ها با محدودیت همراه بوده و یا با هدف جلوگیری از سوءاستفاده، برای منطقه‌ی خاصی فعال می‌شوند و یا به محض کشف فروش غیرقانونی آن، از کار می‌افتد.

راه مطمئن خرید لایسنس اوریجینال چیست؟

برای جلوگیری از مشکلات ذکر شده در خرید محصولات اورجینال مایکروسافت، خریدار لازم است از نوع و کاربرد لایسنس مطمئن شود و بنابراین باید به شرکت‌های معتبر پارتنر یا همکار رسمی مایکروسافت مراجعه کند. یکی از این شرکت‌ها که بیش از یک دهه برای هزاران سازمان و شرکت ایرانی، راهکارهای استفاده از لایسنس‌های اورجینال مایکروسافت را در ایران فراهم کرده، شرکت رایان نت (مایکروسافت لایسنس) است که از طریق دفتر این شرکت (Talee Limited) در انگلستان که به عنوان Partner & Solution Provider رسمی مایکروسافت است، این محصولات را به صورت مستقیم و بی‌واسطه در اختیار کاربران ایرانی قرار می دهد.

شرکت رایان‌نت (سهامی خاص) به عنوان اولین تامین‌کننده رسمی لایسنس‌های اصلی محصولات مایکروسافت و تنها همکار تجاری رسمی مایکروسافت در ایران (Microsoft Partner) با سابقه فعالیت نزدیک به یک دهه در واردات عمده محصولات اورجینال مایکروسافت و همکاری با بیش از یکصد هولدینگ و سازمان دولتی، خصوصی و بین المللی شاخص و مطرح مستقر در ایران، مفتخر به ارایه تمامی محصولات نرم‌افزاری مایکروسافت به صورت مستقیم، با قیمت مناسب و بدون واسطه از طریق دفتر این شرکت (Talee Limited) در انگلستان به عنوان Partner & Solution Provider رسمی مایکروسافت می باشد. با توجه به حجم موجودی شرکت تمامی محصولات به صورت فوری تحویل داده میشوند و دارای پشتیبانی و گارانتی مادام العمر این شرکت و همچنین پشتیبانی فنی مایکروسافت میباشند، همچنین هیچ یک از محصولات ارایه شده توسط این شرکت از نوع OEM , Academic, Charity نبوده و تمامی محصولات با لایسنس Retail و یا Volume License معتبر و قابل استعلام از مایکروسافت ارایه می گردند.

هیچ یک از محصولات ارایه شده توسط این شرکت از نوع OEM , Academic, Charity نبوده و تمامی محصولات با لایسنس Retail و یا Volume License معتبر و قابل استعلام از مایکروسافت ارایه می‌گردند.

علاقه‌مندان برای خرید این محصولات و یا کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت مایکروسافت لایسنس به آدرس https://microsoftlicense.com مراجعه کنند.


انتشار محتوا: اخبار رسمی
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

اولین خرید استقلال در فصل جدید؛ ستاره بزرگ چراغ سبز نشان داد

انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا/ موج جهانی انزجار از رژیم اسرائیل و حامیان آن غیرقابل کتمان است

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در کانال جدید قرار گرفت

رئیسی: باید برنامه دقیقی برای توسعه تجارت با آفریقا تنظیم شود/ اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان لو رفت

زمان بیستمین و یکمین جلسه حراج شمش طلا

محک پرسپولیس و سپاهان پیش از ال‌کلاسیکو/ تراکتور به دنبال انتقام

تداوم رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی تا سه‌شنبه آینده / هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

کشتی فرنگی ایران برای دومین بار در تاریخ با سهمیه کامل در المپیک

وحیدی: کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است

تعیین سهمیه‌ کشورها در فصل آینده؛ ایران با ۱+۲ سهمیه در آسیا

چهار نفر در آزمون سراسری دستگیر شدند / ۵۰ داوطلب در خراسان جنوبی به دلیل سیل جاماندند

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

نگاهی دیگر به «گناه فرشته»/ قد بکش از پشت «نقاب»

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

نقد و سیاست