وظایف کریر و فورواردر در حمل و نقل بین المللی
تشریح کامل نحوه کار شرکت های حمل و نقل بین المللی و بیان وظایف حمل کننده و فورواردها برای آگاهی بیشتر صادر کننده های کالا و کسانی که قصد تاسیس شرکت حمل را دارند.
کد خبر: 140204227383323120

لازم به ذکر است . این مقاله توسط فریت بار مرلید تهیه شده که تخصص آن ارسال بار به خارج از کشور و وارداتاست

نحوه کار شرکت های حمل و نقل بین المللی

پیش از آنکه در خصوص نحوه کار شرکت های حمل و نقل بین المللی صحبت کنیم بد نیست ببینیم اصلا چند نوع شرکت حمل داریم؟

معمولا افرادیکه دائما مشغول صادرات و واردات کالا هستند و در خصوص حمل و نقل کمی اطلاعات دارند بعد از تماس با شرکت های حمل سوال می کنند که شما شرکت کریر هستید یا فورواردر؟

اگر شما هم از اندسته افرادی هستید که این دو عنوان را زیاد شنیده اید ولی هنوز نمی دانید مفهوم آنها چیست این مطلب برای شماست.

همانطور که گفتیم شرکت های حمل و نقل بین المللی در دو سمت کریر و فورواردر فعالیت می کنند.کریر ها کار حمل و نقل کالا را بر عهده دارند در حالیکه فورواردرها کار سازماندهی حمل و نقل را انجام می دهند.در واقع فورواردر شرکتی است که کالاها را توسط کریرها به مقاصد مختلف حمل می کند.

اجازه دهید دقیق تر و شفاف تر به مبحث کریر و فورواردر بپردازیم.

کریر چیست و چه وظایفی دارد؟

کریرها شرکت های حمل و نقلی هستند که کالاها را با وسایل نقلیه شخصی یا کشتی های اجاره ای از نقطه ای به نقطه ی دیگر جابجا می کنند.کار اصلی کریرها حمل و نقل است و در حوزه ی مسائلی مثل اسناد حمل، مالیات یا ترخیص کالا از گمرک دخالت نمی کنند

از انجاییکه تخصص اصلی کریر، حمل است در نتیجه خیلی راحت می تواند بهترین شیوه حمل را بر حسب کالای شما معین کند.ضمن اینکه برای انتقال محموله مورد نظر وسیله نقلیه مناسب را هم دارد.مثلا اگر کالایی نیاز به حمل و نقل یخچالی داشته باشد کریر وسیله ای را برای حمل انتخاب می کند که نیاز شما را برآورده نماید.

فورواردر چیست و چه وظایفی دارد؟

فورواردر شرکت یا فردیست که بعنوان یک واسطه بین شیپر و کریر قرار می گیرد و حمل و نقل را مدیریت می کند تا مطمئن شود که محموله به بهترین شکل از مبدا به مقصد جابجا می شود.در نتیجه فورواردر وسیله حمل و نقل ندارد و از کریرها استفاده می کند.

فرض کنید یک محموله ای قرار است به شیوه های مختلف حمل یعنی هوایی، دریایی و زمینی به مقصد برسد .در چنین شرایطی فقط یک فورواردر است که می تواند تمامی کارها را سازماندهی کند و راه حل های مناسبی را بر اساس نیاز شما ارائه دهد.

کار و مسئولیت های فورواردر

اولین و مهمترین وظیفه فورواردر بازاریابی و پیدا کردن مشتری است چون باعث می شود اقتصاد به گردش در بیاید و مشتریان وارد چرخه حمل و نقل شوند.طبیعتا هر فورواردری که این وظیفه را درست انجام دهد می تواند سهم بیشتری از بازار را در دست بگیرد و درآمد بیشتری کسب کند.

دومین وظیفه فورواردر نقشه خوانی یا تعیین شیوه حمل است یعنی فورواردر بر حسب نیاز مشتری بهترین روش حمل را انتخاب می کند.گاهی اوقات ممکن است قسمتی از بار دریایی و قسمت دیگری زمینی حمل شود و این وظیفه یک فورواردر است که مسیر درست را پیشنهاد بدهد.

سومین وظیفه فورواردر که بشدت روی بازاریابی تاثیر گذار است و موجب جذب بیشتر مشتری و کاهش هزینه حمل می گردد پیدا کردن نماینده یا ایجاد یک زنجیره و یک شبکه همکاری در اقصی نقاط دنیاست.یعنی فورواردها بایستی بتوانند یک شریک حمل قابل اطمینان در هر کشوری پیدا کنند تا هم از انها برای حمل بارهایشان مشاوره بگیرند و هم پروسه حمل و نقل بار از مبدا به مقصد را بخوبی انجام دهند.پس اگر زنجیره همکاری یک فرواردر قوی باشد می تواند خدمات بهتری ارائه دهد و سهم بیشتری از بازار را مال خود کند.

چهارمین وظیفه فورواردر ترکیب چند بار از چند مشتری و حمل بصورت گروپاژاست.به این صورت که مثلا در حمل دریایی بار چند مشتری را میگیرد و در یک کانتینر حمل می نماید.

پنجمین وظیفه فورواردر این است که بخشی از فضای یک کانتینر یا وسیله حمل را اجاره می کنند(صاحب وسیله نیستند) و با ان خدمات ارائه می کنند.مثلا در حمل دریایی چند کانتینر و در حمل هوایی چند ULD را اجاره می کنند.

علاوه بر این وظایف فوروارد مسئولیت های زیر را هم دارد:

• فورورادر باید روی بسته بندی مناسب کالا با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی، وزن بار، ماهیت کالا و ... نظارت داشته باشد
  • فورواردر باید در مورد هزینه های حمل و نقل و قراردادها با مشتری مذاکره کند اسناد و مدارک مرتبط با گمرک و لیست بسته بندی و ... را بر اساس قوانین آن کشور بررسی نماید

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

آیا حاضرید آیفون را ارزان‌تر بخرید، ولی با بدنه پلاستیکی؟

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ